Toimintasuunnitelma 2021

Polvijärven Eläkkeensaajat ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2021

Yleistä

Koronavirus rajoitti edellisen vuoden toimintaa ja tulee vaikuttamaan myös vuoden 2021 suunnitelmiin epävarmuutena. Kaikessa toiminnassa on huomioitava erityiset toimenpiteet kuten turvavälit ja valtioneuvoston mahdolliset toimintaohjeet ja kokoontumisrajoitukset. Toimintaa kuitenkin järjestetään niissä puitteissa kuin koronatilanne antaa myötä. Suunnitelma tehdään, sillä olettamuksella, että covid-19-virus saadaan aisoihin jo alkuvuodesta.

 

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia jäsentensä edunvalvojana sosiaalisen ja taloudellisen oikeudenmukaisuuden saavuttamiseksi, tarjota jäsenilleen mahdollisuuksia sosiaaliseen kanssakäymiseen, järjestää kulttuuri-, harraste- ja muuta virkistystoimintaa, edistää jäsentensä fyysistä ja henkistä toimintakykyä sekä tehdä toimintaansa tunnetuksi eläkkeelle siirtyvien ja jo eläkkeellä olevien keskuudessa (yhdistyksen säännöt 2 §).

 

Kokoustoiminta

Sääntömääräiset syys- ja kevätkokoukset pidetään sääntöjen määrääminä ajankohtina. Syyskokouksesta ilmoitetaan Outokummun Seudussa. Kevätkokouksesta ilmoitetaan alkuvuonna ilmestyvässä jäsentiedotteessa. Hallitus kokoontuu vuoden aikana tarvittaessa.

 

Tiedottaminen

Jäsentiedote lähetetään jokaiselle jäsenelle vuoden alkupuolella. Tapahtumista tiedotetaan Outokummun Seudun järjestöpalstalla sekä yhdistyksen kotisivuilla. Eläkkeensaajat-lehti ilmestyy jäsenistölle kuusi kertaa vuodessa.

 

Talous ja varainhankinta

Toimintamme rahoittamiseksi keräämme mainosilmoituksia liikeyrityksiltä ja yhteisöiltä jäsentiedotteeseen. Perinteisiä arpajaisia järjestetään eri tapahtumissa. Jäsenmaksuista jää osa yhdistyksen toimintaan. Haemme STEA:lta toiminta-avustusta ja Polvijärven kunnan HyTe-avustusta.

 

Harrastustoiminta ja kampanjat

Toimintakaudella järjestetään viikoittain boccia-peli sekä bingo kerran kuukaudessa. Osallistumme valtakunnalliseen liikuntahaasteeseen, syksyn kuntoviikkotapahtumaan ja toimimme vapaaehtoisina ulkoiluttajina vanhusten hoitopaikoissa.

 

Retket ja kulttuuri

Menemme kesäkaudella Kinahmon kesäteatteriin. Lisäksi järjestämme jo perinteeksi muodostuneen syysretken Lavalammelle sekä pieniä retkiä paikkakunnan laavuille makkaranpaiston ja seurustelun merkeissä. Kesäkuussa järjestämme jäsenille musiikkiristeilyn Tuula-laivalla. Syyskuussa teemme retken Kalakeitaalle Outokumpuun.

 

Muut tapahtumat

Yhdistyksen jäsenten välinen neljän osakilpailun onkicup alkaen viikolla 24.

Järjestämme pikkujoulut puurojuhlana omalla paikkakunnalla.

Järjestämme Eläkkeensaajat/Eläkeliitto pilkkikilpailuun Saarilassa.

 

Osallistuminen

Osallistumme mahdollisuuksien mukaan Vanhusneuvoston järjestämiin tapahtumiin.

Osallistumme Eläkkeensaajien Keskusliiton ja piirin järjestämiin tapahtumiin ja koulutuksiin mahdollisuuksien mukaan (esimerkiksi piirin bocciakilpailut ja liiton suunnistusmestaruuskilpailut 14.9. Huhmarilla).

Osallistumme Polvijärven kunnan kolmevuotiseen yhteishankkeeseen Voimaa vanhuudesta.

Osallistumme Polvijärvipäiviin omalla kojulla.

Osallistumme seurakuntatalolla järjestettäviin joulumyyjäisiin omalla arpajaispöydällä.

 

Itsensä kehittäminen ja uuden oppiminen on tärkeää iästä riippumatta. Se pitää mielen virkeänä ja aivot toimintakunnossa. Vuonna 2021 alkaa kirjastossa digikahvila. Koronakriisi on muuttanut muun muassa kokouskäytäntöjä digitaalisten suuntaan. Etäkokoukset mahdollistavat osallistumisen, vaikka kotisohvalta tai Lapin lomareissulta käsin. On tärkeää olla mukana ajassa ajan hengen mukaan. Jokainen voi oppia uutta, keinot löytyvät kyllä. Polvijärven Eläkkeensaajat voivat toimia esimerkkinä kunnan senioriväestölle osallistumalla asenteella ei oppi ojaan kaada ja oppia ikä kaikki.