Toimintasuunnitelma 2022

Polvijärven Eläkkeensaajat ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2022

Yleistä

Paluu uuteen normaaliin. Vuonna 2022 yhdistys tulee palauttamaan aktiivisuutensa koronaa edeltävälle tasolle järjestämällä jäsenilleen virkistäviä tapahtumia, yhdessäoloa ja uusia muistoja eläkkeensaajat-ystävien kanssa.

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia jäsentensä edunvalvojana sosiaalisen ja taloudellisen oikeudenmukaisuuden saavuttamiseksi, tarjota jäsenilleen mahdollisuuksia sosiaaliseen kanssakäymiseen, järjestää kulttuuri-, harraste- ja muuta virkistystoimintaa, edistää jäsentensä fyysistä ja henkistä toimintakykyä sekä tehdä toimintaansa tunnetuksi eläkkeelle siirtyvien ja jo eläkkeellä olevien keskuudessa (yhdistyksen säännöt 2 §).

 

Kokoustoiminta

Sääntömääräiset syys- ja kevätkokoukset pidetään sääntöjen määrääminä ajankohtina. Syyskokouksesta ilmoitetaan Outokummun Seudussa. Kevätkokouksesta ilmoitetaan alkuvuonna ilmestyvässä jäsentiedotteessa. Hallitus kokoontuu vuoden aikana tarvittaessa.

 

Tiedottaminen

Jäsentiedote lähetetään jokaiselle jäsenelle vuoden alkupuolella. Tapahtumista tiedotetaan Outokummun Seudun järjestöpalstalla sekä yhdistyksen kotisivuilla. Eläkkeensaajat-lehti ilmestyy jäsenistölle kuusi kertaa vuodessa.

 

Talous ja varainhankinta

Toimintamme rahoittamiseksi keräämme mainosilmoituksia liikeyrityksiltä ja yhteisöiltä jäsentiedotteeseen. Perinteisiä arpajaisia järjestetään eri tapahtumissa. Jäsenmaksuista jää osa yhdistyksen toimintaan. Haemme STEA:lta toiminta-avustusta ja Polvijärven kunnan avustusta.

 

Harrastustoiminta ja kampanjat

Toimintakaudella järjestetään viikoittain boccia-peli sekä bingo kerran kuukaudessa. Osallistumme valtakunnalliseen liikuntahaasteeseen ja syksyn kuntoviikkotapahtumaan. Aloitetaan viikoittainen kerhotoiminta.

 

Retket ja kulttuuri

Menemme kesäkaudella Kinahmon kesäteatteriin. Lisäksi järjestämme jo perinteeksi muodostuneen syysretken Lavalammelle sekä pieniä retkiä paikkakunnan laavuille makkaranpaiston ja seurustelun merkeissä.

 

Muut tapahtumat

Järjestämme pikkujoulut puurojuhlana omalla paikkakunnalla.

Osallistumme Eläkkeensaajat/Eläkeliitto pilkkikilpailuun Saarilassa.

Järjestämme vierailuja muihin yhdistyksiin bingoemännän ominaisuudessa.

 

Osallistuminen

Osallistumme mahdollisuuksien mukaan Vanhusneuvoston järjestämiin tapahtumiin.

Osallistumme Eläkkeensaajien Keskusliiton ja piirin järjestämiin tapahtumiin ja koulutuksiin mahdollisuuksien mukaan.

Osallistumme Polvijärvipäiviin omalla kojulla.

Osallistumme seurakuntatalolla järjestettäviin joulumyyjäisiin omalla arpajaispöydällä.

Osallistumme EKL:n valtakunnalliseen pilkkikilpailuun Kiteen Pajarinhovissa 16.3.2022.

 

Järjestötoiminta on kriisissä. Yleinen suuntaus koko Suomessa on, että hallituksiin ja järjestäjiin on vaikea löytää vapaaehtoisia toimijoita. Me Polvijärven Eläkkeensaajat haluamme toimia esimerkkinä aktiivisesta yhdistyksestä ja toimia jäseniämme innostavalla tavalla. Me haluamme toimia toisiamme tukevalla ja kannustavalla tavalla saaden uusia aktiivisia toimijoita tekemään vapaaehtoistyötä kuntamme vanhusväestön iloksi, virkistykseksi ja ystävyydeksi.